Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Όνομα χρήστη: Κωδικός:

Αποστολέας Θέμα: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 16102 φορές)

egomara

 • Απόφοιτος
 • Πόα
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 174
ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« στις: Ιούλιος 23, 2009, 17:35:36 μμ »

Γεια σας forumpliktoi, συνάδελφισσες συνάδελφοι, σήμερα επειδή μου εζητήθει θα ήθελα να σας πληροφορήσω για την απασχόληση που μπορεί να έχουμε στα προγράμματα δακοκτονίας αλλά και εν γένη τι είναι και με τη ασχολείτε αυτό που ονομάζουμαι δακοκτονία.
 

   Δακοκτονία είναι η προσπάθεια που καταβάλετε από πλευράς κράτους για την καταπολέμηση του δάκου Daucus olea, που θεωρείτε και ο κύριος εντομολογικός εχθρός της ελιάς. Η δακοκτονία γίνονταν αρχικά με χρήση κυρίως εναέριων μέσων, τα οποία όμως απαγορεύτηκαν όμως λόγο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Σήμερα η καταπολέμηση του δάκου γίνεται από συνεργεία εδάφους, είτε με γεωργικά μηχανήματα π.χ. ελκυστήρες είτε με "ατομικούς" ψεκαστές. Το πρόγραμμα της καταπολέμησης συντονίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανπάπτυξης και Τροφίμων [ΥΠΑΑΤ] και τα κατά νομαρχίες γραφεία δακοτκονίας που ανήκουν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης [ΔΑΑ] των νομαρχιών.
  Σε κάθε νομό όπου συντελείτε - πραγματοποιείτε η δακοκτονία συγκροτείτε η επιτοπή ελαιοκομικού ταμείου ή άλλιως η επιτροπή δακοκτονίας που αποτελείτε συνήθως από το διευθυντή [που συνήθως είναι ο εκάστοτε διευθυντής ΔΑΑ], ο επόπτης δακοκτονίας [που είναι ο τμηματάρχης Φυτοπροστασίας της ΔΑΑ], τη γραμματεία και  ένα άτομο οικονομικού, υπάρχει δε και η πιθανότητα να υπάρχει και αναπληρωτής επόπτης. Τις θέσεις αυτές τις καταλαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοί και δραστηριοποιείται από Μάρτιο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Κατά τα μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου [στην ελληνική πραγματικότητα] γίνονται προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού, δηλαδή των τομεαρχών [Γεωπόνων, Τεχνολόγων Γεωπονίας], των αποθηκαρίων, των παγιδοθετών, των αρχιεργατών και των ψεκαστών.
   Το πόσοι θα προσληφθούν εξαρτάται από την περιοχή που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου. Μπορεί εντός ενός νομού κάποιοι δήμοι να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ως προς αυτό η επιτροπή δακοκτονίας αποστέλει κατά το μήνα Απρίλιο, έγγραφο στους δήμους με το ερώτημα εάν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή όχι. όποιος δήμος συμμετέχει οι κάτοικοι - ελαιοκτηματίες- καταβάλλουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς μια εισφορά υπέρ δακοκτονίας, το ίδιο ισχύει και για ελιά επιτραπέζιας χρήσης. Εξαιρούνται όσοι δήμοι δεν συμμετέχουν, οι κάτοικοι του δεν υποχρεούνται στην καταβολή αυτή, επίσης και όσοι είναι βιοκαλλιεργητές δεν έχουν αυτοί την υποχρέωση, αφού το κτήμα τους δεν ψακάζεται.
   Εκτός από τα κτήματα που βρίσκονται σε δήμους που έχουν αποφασήσει να μην συμμετέχουν στπ πρόγραμμα δακοκτονίας καθώς και τους βιοκαλλιεργητές, που είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα, όλα τα άλλα κτήματα είναι υποχρεωμένα να ψεκαστούν, παρεμπόδιση σημαίνει ποινική δίωξη.
   Οι παγιδοθέτες προσλαμβάνονται με απόφαση της επιτροπής και δουλειά τους είναι η τοποθέτηση παγίδων και η καταμέτρηση των συλληφθέντων δάκων κάθε πέντε μέρες. Κάθε χίλια [1000] δέντρα τοποθετείτε και από μια παγίδα και το ελάχιστο μεροκάματο που μπορεί να κάνει ένας παγιδοθέτης είναι τριάντα παγίδες την ημέρα. Το μεροκάματο περιλαμβάνει τον έλεγχο της παγίδας, αν υπάρχουν άτομα δάκου, την καταμέτρηση θηλυκών-αρσενικών, την ανανέωση του υλικού της παγίδας. Η παγίδα είναι τύπου Mc Phail [ελπίζω να το έγραψα σωστά], το δόλωμα είναι νιτρική ή θειική αμμωνία διαλυμένη σε νερό. Εμπειρικά είναι μια κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο νερό το οποίο φτάνει για τρείς παγίδες.
   Οι αρχιεργάτες προσλαμβάνονται και αυτοί από την επιτροπή και δουλειά τους είναι η συγκρότηση συνεργείου ικανού να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα ψεκασμών. Κάθε συνεργείο μπορεί κατά ανώτερο αριθμό να αποτελείτε από 8 ψεκαστές όταν δεν χρησιμοποιούνται ψεκαστικά μηχανήματα και 3 ψεκαστές όταν χρησιμοποιούνται μηχανήματα ψεκασμού. Εκτός τους ψεκαστές υπάρχει ο αρχιεργάτης που είναι υπεύθυνος για τους ψεκαστές και ο μεταφορέας [για τον οποίο είναι επίσης υπεύθυνος], ρόλος του μεταφορέα είναι η μεταφορά του ψεκαστικού υγρού και των ψεκαστήρων στην εκάστοτε τοποθεσία ψεκασμού και όχι η μεταφορά των εργατών - ψεκαστών. Οι ψεκαστές συνήθως επιλέγονται από τον αρχιεργάτη, εκ του νόμου η επιλογή μπορεί να γίνει από τον τομεάρχη σε συνεργασία με τον αρχιεργάτη, ο οποίος βγάζει ανακοίνωση στις περιοχές ευθύνης του με την οποία καλεί όποιον ενδιαφέρεται για ψεκαστής να το δηλώσει. Η επιλογή εκείνων που δήλωσαν γίνεται με την συνεργασία του τομεάρχη.
   Οι ημέρες για να ψεκαστεί μια ευρύτερη περιοχή δεν μπορεί να ξεπερνάνε τις οχτώ [8] και αυτό εξαρτάται από τα δέντρα τα οποία προστατεύονται. Συνήθως κάθε συνεργείο πρέπει να καλύψει 47000 περίπου δέντρα.
   Αποφάσεις για το εάν μια περιοχή θα ψεκαστεί ή όχι λαμβάνονται βάσει του αριθμού των δάκων που υπάρχουν στις παγίδες [όχι κάτω από 5] και της αναλογίας θηλυκών προς αρσενικών που πρέπει να είναι πάνω από τη μονάδα, υπόψην λαμβάνεται και αν υπάρχει καρπός στην περιοχή καθώς και έαν υπάρχει προσβολή. Προσβολή [γόνιμη] θεωρείται η ύπαρξη νηγμάτων -τσιμπιμάτων του δάκου-, ωών, προνυμφών, νυμφών, εξόδων. Βεβαίως και τα άγονα νήγματα πρέπει να ληφθούν υπόψην, δεν θεωρούνται όμως γόνιμη προσβολή. Η δειγματοληψεία ελαιοκάρπου για να διαπιστώσουμε προσβολή ή όχι και σε τι ποσοστό γίνεται σε μια ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει 10000 δέντρα, από αυτά διαλέγουμε 40 δέντρα αντιπροσωπευτικά της περιοχής από αυτά συλλέγουμε 24 καρπούς από κάθε δέντρο. Τέσσερεις από κάθε πλευρά και οχτώ από την κορυφή. Συνολικά συλλέγονται 960 καρποί και από αυτούς βγαίνει το ποσοστό προσβολής και το στάδιο που βρίσκεται ο δάκος. Πρακτικά επειδή είναι δύσκολη και χρονοβόρα η συλλογή από την κορυφή του δέντρου των καρπών, συλλέγονται 6 καρποί από κάθε πλευρά.
   Ψεκασμός εφαρμόζεται τις πρωϊνές ώρες και ημέρες χωρίς βροχή. Σε υψηλές θερμοκρασίες [άνω των τριαντά δύο βαθμών κελσίου] διακόπτεται ο ψεκασμός. Το φάρμακο μπορεί από την μια να προκαλέσει εγκαύματα στον καρπό και από την άλλη ο δάκος μειώνει τις πτήσεις του και αρχίζει να θνήσκει.
   Βάσει των συλλήψεων μπορεί να εφαρμοστούν και τοπικοί ψεκασμοί εντός του δήμου ή και εντός του δημοτικού διαμερίσματος, ανάλογα που υπάρχει και πού όχι δάκος στισ παγίδες.  
   Οι ψεκασμοί είναι δολωματικοί, που σημαίνει ότι μπορεί να μην ψεκαστούν όλα τα δέντρα μιας περιοχής και καθώς ότι δεν ψεκάζεται όλη η κόμη του δέντρου. Τα φυτοπροστατευτικά που χρησιμοποιούνται καθορίζονται από το υπουργείο που προμηθεύει συνήθως και τις εκάστοτε ΔΑΑ, συνήθως χρησιμοποιείται και ένα εντομοελκυστικό πρωτεινούχο [entomella]. Κάθε δέντρο όπου εφαρμόζεται δολωματικός ψεκασμός, ψεκάζεται με 300ml ψεκαστικού διαλύματος. Σε κάθε περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικές φυτοπροστατευτικές ουσίες σε κάθε εφαρμογή.


Αυτά για τώρα ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα και θυμηθείτε κάντε τη διαφορά στάση ζωής.
  
  
    
Καταγράφηκε

Cave

 • Gold Member
 • Δάσος
 • ****
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 1.193
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 31, 2009, 03:19:49 πμ »

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά egomara (κι ας το γράφω με καθυστέρηση μιας και όταν το πόσταρες είχα πάρει τα βουνά!!!  :grin :grin :grin) και σε ευχαριστούμε!

...αν θες πες μας λίγο περισσότερες λεπτομέρειες για το ρόλο των Γεωπόνων σε όλη αυτή τη διαδικασία
(εννοώ όσους προσλαμβάνονται με συμβάσεις για τους μήνες που διαρκεί το πρόγραμμα καταπολέμησης ;) )
Καταγράφηκε
That's all folks!!! ;)

egomara

 • Απόφοιτος
 • Πόα
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 174
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 31, 2009, 22:13:19 μμ »

  Γεωπόνοι δεν προσλαμβάνονται κατ αποκλειστικότητα, οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και απο τεχνολόγους γεωπονίας [αυτό ως επισήμανση].
Μισθός κανονικός συν 20 ημέρες το μήνα  εκτός έδρας έξτρα, τουλάχιστον εκεί που είμαι εγώ. Αν έχετε αμάξι στο όνομα σας αμάξι τα εκτός έδρας είναι περισσότερα.
[αυτά προκαταρτικά]

   Ρόλος του τομεάρχη είναι η επίβλεψη της σωστής εφαρμογής του ψεκασμού, που σημαίνει ότι επιβλέπει την παρασκευή του ψεκαστικού υγρού [αναλογία δραστικής ουσίας, εντομοελκυστικού..], αν το προσωπικό τηρεί τους κανόνες ασφαλείας [μάσκα,γυαλιά,γάντια,στολές]. Επίσης προσέχει να ραντίζονται τα σωστά σημεία του δέντρου [πρώτον] και να ραντίζεται εν γένη το δέντρο και όχι το χώμα [δεύτερον]. Ραντίζεται η εξωτερική κόμη με καρπούς, εκτός αν προκύπτει πρόβλημα φυτοτοξικότητας π.χ. το dimethoate δημιουργεί εγκαύματα τοξικότητας στη λιανοελιά Κερκύρας, οπότε σε αυτή την περίπτωση αν εφαρμόζουμαι δολωματικό ή δεν ψεκάζουμε ή ψεκάζουμε κορμούς - βραχίονες χωρίς ελιά.
 Όσον αφορά τον παγιδοθέτη ο γεωπόνος παρακολουθεί αν οι αλλαγές και οι καταμετρήσεις γίνονται στις σωστές ημερομηνίες και αν τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παγίδων, λαμβάνοντας βέβαια υπόψην και την αντικειμενική πραγματικότητα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή [ανάγλυφο, προσβασιμότητα...]
  Επειδή τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον όσα ασχολούμαι, η δακοκτονία θυμήζει κοινωνικό - πολιτικό έργο, όπου κάποιοι "φτωχοί" βγάζουν ένα μεροκάματο ακόμη και αν τεμπελιάζουν και κάποιοι ψηφοφόροι λαμβάνουν ψίχουλα ελπίδας , πολλοί εκ των συναδέλφων δεν ασχολούνται σοβαρά με την δακοκτονία, αν όχι οι περισσότεροι.
(γι αυτό βέβαια φταίνε οι κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης και οι εργαζόμενοι στα ελαιοκομικά ταμεία που δέχονται αυτήν την κατάσταση ή χειρότερα την τροφοδοτούν.)
  Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο τομεάρχης είναι ανήμπορος   :club ....
  Μπορεί απλά να εφαρμόσει την μέθοδο της "περικοπής".
  Η "περικοπή" απλά σημαίνει ότι κόβεις μεροκάματα από τον αρχιεργάτη, τον εργάτη, τον παγιδοθέτη. Γιατί εκείνος που βάζει την υπογραφή του για να πληρωθεί το προσωπικό είναι ο τομεάρχης και κανείς άλλος. Οπότε αν έχετε κουράγιο πηγαίντε ως τη Ρόδο.
  Συγκεκριμένα εγώ έχω κόψει μεροκάματα από παγιδοθέτη γιατί άλλαζε το υλικό των παγίδων όποτε έβοσκε κοντά τα πρόβατα του [αν τις άλλαζε γενικώς] και έφερνε πλασματικά στοιχεία καταγραφής του δακοπληθυσμού. αν από τα 12 μεροκάματα που μπορεί να λάβει το μήνα [max] του κόψετε από μεγαλοψυχία τα 3 να δείτε πως θα τρέχει. Επίσης έχω αφαιρέσει μεροκάματο από αρχιεργάτη επειδή μέλος του συνεργείου του δεν φορούσε προστατευτική στολή. Θα μου πείτε γιατί όχι από τον εργάτη που δεν την φορά και από τον αρχιεργάτη που τον επιβλέπει; Επειδή ακριβώς τον επιβλέπει και δεν θα έπρεπε να τον πάρει καν για δουλειά εφόσον δεν θέλει να βάλει στολή.
  Γενικά πάντως αν είστε χαλαροί  και αδιάφορι τύποι τότε δεν πρόκειτε να δυσανασχετήσετε με τίποτα. Αν από την άλλη θέλετε να δουλέψετε και λίγο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεστε και δεν πρόκειτε να το κάνετε trust me ποτέ.
 

Υ.Γ : Αν βρίσκεστε σε παραμεθόρια περιοχή ως αμοιβή παίζουν και το επίδομα παραμεθορίου 120 ευρώ οπότε νοικιάστε ένα δωμάτια σε κάποιο ξενώνα και καλό καλοκαίρι [2010]
Καταγράφηκε

teo

 • Gold Member
 • Απόφοιτος
 • Θάμνος
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 390
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 17:48:46 μμ »

παιδια ποτε βγαινουν οι προκυρηξεις συνηθως για δακοκτονια????????? ειναι 6 μηνες?????????? τα λεφτα καλα????????? παιζει ρολο η εντοπιοτητα?????????????αμα εισαι ασχετος απο δακοκτονια?????????? μετραει σαν προυπηρεσια???????????? καιγομαστεεεεεεεεεεεε περιμενωωωωωωωωωωωωωωωωωω απαντησεις απο εμεπειρουςςςςςς δακοκτονουςςςςςςςςςςςςςς
Καταγράφηκε
παμεεεεεεεεεεεεεεεεε για διαβασμααααααααααααααααααααααααααααααααα

egomara

 • Απόφοιτος
 • Πόα
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 174
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 21:27:24 μμ »

Λοιπόν Τεο μάλλον πνίγεσαι άδικα,  αν διάβαζες αυτά που έγραψα θα έβλεπες ότι η προκύρήξεις βγαίνουν Ιούνιο - Ιούλιο [τέλος Μαϊου πολύ πολύ πολύ σπάνια].
Όχι όσον αφορά την προϋπηρεσία δεν μετράει για την μοριοδότηση, αυτό που μετράει είναι η ανεργία [τουλάχιστον 4 μήνες], αν είναι σε παραμεθόρια περιοχή η εντοπιότητα, ο βαθμός πτυχίου,η ηλικία, αν είσαι παντρεμένος, αν έχεις παιδιά. Αυτά τουλάχιστον όπως τα γνώριζα μέχρι και το 2009.
Καταγράφηκε

teo

 • Gold Member
 • Απόφοιτος
 • Θάμνος
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 390
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 01:54:02 πμ »

αφου πηγα νομαρχια λασιθιου και μου λενε μετα τις 3 μαρτιου θα βγει!!!!!!!!!!τωρα εχει βγει για εργολαβια δακοκτονιας!!!!!!!!!!!! αλλα εδω στο λασιθι εμαθα οτι επειδη δεν επαρκουν οι γεωπονοι αει παιρνουν και τεχολογους!!!!!!
Καταγράφηκε
παμεεεεεεεεεεεεεεεεε για διαβασμααααααααααααααααααααααααααααααααα

theoaua

 • Απόφοιτος
 • Βλαστάρι
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 149
 • Τμήμα: ΕΦΠ
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 14:17:42 μμ »

Τα κριτήρια για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (που είναι και η δακοκτονία μέχρι στιγμής) έχουν αλλάξει. Μετράει η προϋπηρεσία, δε μετράει η ηλικία,μετράει η ανεργία αλλά όχι τόσα πολλά μόρια όπως μέχρι πέρυσι κα..
Καταγράφηκε

egomara

 • Απόφοιτος
 • Πόα
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 174
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 19:31:06 μμ »

Μήπως είπαν ότι θα αρχίσουν τις διαδικασίες γις την δακική περίοδο και εννοώ όλη την διαδικασία, ειδοποιήσεις δήμων, αναζήτηση φαρμάκων κ.λ.π. . Πολύ αμφιβάλλω αν θα βγεί Μάρτιο, τι να πω:
Καταγράφηκε

teo

 • Gold Member
 • Απόφοιτος
 • Θάμνος
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 390
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 18:16:05 μμ »

καλα ρε παιδια αφου δεν εχει διαπαυση ο δακος τι ιουνιο!!!!!!!!!!!!!!!! τωρα να αρχισουμε να φαμε τισ δακομανεςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!! θελω τομεαρχης τωρααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
Καταγράφηκε
παμεεεεεεεεεεεεεεεεε για διαβασμααααααααααααααααααααααααααααααααα

nickapos

 • Απόφοιτος
 • Βλαστάρι
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Μηνύματα: 90
  • Home sweet home
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 09:13:44 πμ »

εμένα μου φαίνεται οτι η δακοκτονία χρησιμοποιείται για να βουλώσει 1-2 τρύπες στην ανεργία των γεωπόνων.
όπως γίνεται δε προσφέρει πραγματικό έργο. άλλωστε πέρισυ ψεκάσανε με ληγμένα φάρμακα και μας ρήμαξε φέτο ο δάκος...
εδώ στη κρήτη οι περισσότεροι επαγγελματίες γεωργοί ψεκάζουνε μόνοι τους με τουρμπίνες, αφού η δακοκτονία είναι αποδεδειγμένο οτι δεν αποδίδει. φυσικά με τις τουρμπίνες κάνουνε χοντρή ζημιά στο περιβάλλον αλλά άντε πες τους το...
Καταγράφηκε
-------------------------------
Nick Apostolakis
nickapos@oncrete.gr
http://nick.oncrete.gr
-------------------------------

teo

 • Gold Member
 • Απόφοιτος
 • Θάμνος
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 390
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 17:02:19 μμ »

καλα εννοειται οτι ειναι κατι προσωρινοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!! απλως και με ενδιαφερει πολυ γιατι εχω ελιες εδω αλλα και να μαθω καποια πραγματα αλλα βασικααααααααααααααααα γουσταρω να μεινωωωωωωωωωωωωωωωω εδωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!! την εχω βαρεθει την αθηνααααααααααααααααααααααα, θελωωωωωωωωω κρητη με τρελααααααααααααααααα
Καταγράφηκε
παμεεεεεεεεεεεεεεεεε για διαβασμααααααααααααααααααααααααααααααααα

Florencia

 • The Ultimate Spammer
 • Συντονιστής
 • Αμαζόνιος
 • *****
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Μηνύματα: 2.569
 • Έτος: 2000
 • Τμήμα: Φ.Π.
 • Μη μου κολλάτε εμένα γιατί δέρνω άμα λάχει.
  • ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 17:08:33 μμ »

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!! ααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Μετάφραση:
καλα εννοειται οτι ειναι κατι προσωρινο! απλως και με ενδιαφερει πολυ γιατι εχω ελιες εδω αλλα και να μαθω καποια πραγματα αλλα βασικα γουσταρω να μεινω εδω! την εχω βαρεθει την αθηνα, θελω κρητη με τρελα
Καταγράφηκε
Μία από εδώ            μία από εκεί.

Θεόφιλε πάμε ouagadougou!!!!!

teo

 • Gold Member
 • Απόφοιτος
 • Θάμνος
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Άντρας
 • Μηνύματα: 390
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 16:05:14 μμ »

λοιπον ρωτησα παλι στο υποκαταστημα νομαρχιας λασιθιου, ζητουν 8 ατομα καθε χρονο η προκυρηξη βγαινει περιπου προς το πασχα, ξεκιναει αρχες ιουνιου και τελειωνει το νοεμβρη!!!!!!!!!!!!!!!!
Καταγράφηκε
παμεεεεεεεεεεεεεεεεε για διαβασμααααααααααααααααααααααααααααααααα

Florencia

 • The Ultimate Spammer
 • Συντονιστής
 • Αμαζόνιος
 • *****
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Μηνύματα: 2.569
 • Έτος: 2000
 • Τμήμα: Φ.Π.
 • Μη μου κολλάτε εμένα γιατί δέρνω άμα λάχει.
  • ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 17, 2010, 19:12:28 μμ »

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τρέλλλλλαααααααααααα πάμε όλοι Κρήτη να κάνουμε διακοπές!! :celeb:
Καταγράφηκε
Μία από εδώ            μία από εκεί.

Θεόφιλε πάμε ouagadougou!!!!!

mariapap

 • Απόφοιτος
 • Πόα
 • *
 • Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Μηνύματα: 267
 • Έτος: 2006
 • Τμήμα: Επ.Φυτικής Παραγωγής
Απ: ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 19, 2010, 23:17:47 μμ »

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τρέλλλλλαααααααααααα πάμε όλοι Κρήτη να κάνουμε διακοπές!! :celeb:

Καλά μην τρελαινεστε με την δακοκτονια και τοσο....χαμάλης γινεσαι...κανεις και πιο "εργαστηριακη" δουλεια βεβαια...αλλα ενταξει εμενα προσωπικα δεν ενθουσιαστηκα!!!Ειναι καλη βεβαια γιατι οπως ολες οι δουλειες...πληρωνεσαι!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 19, 2010, 23:20:41 μμ από mariapap »
Καταγράφηκε
Ο άνθρωπος περνά το δεύτερο μισό της ζωής του με όσες συνήθειες απέκτησε στο πρώτο μισό........(Φ.Ντοστογιεφσκι)